Rockolga

Vad är väl en nyårsafton?

Publicerad 2012-12-30 19:58:11 i

Ja, det blir ett nytt år. 
Nej jag ska inte fira på något storslaget sätt, Jag har barnen, vi ska äta gott och dom ska få se raketer och få en massa godis och vi ska ha det mysigt. Spela bingolotto ska jag också göra.
Ja, det känns lite tråkigt att vara själv, men jag har ju barnen. 
Tolvslaget behöver jag inte vara vaken. 
Bitter ? ja, lite kanske.. jag känner att jag har backat så mycket , förlorat så mycket. Och jag måste börja om, blir ledsen då jag ser andra par, blir ledsen då alla pratar om vilken ENASTÅENDE nyårs dom ska ha, överskattat enligt mig. 
Spela roll hur man "firar" Jag kommer iaf vakna utvilad, glad och må bra!, tillsammans med mina två finaste älskade kärlekar i livet. 
 
Gott Nytt år !

Julen är över

Publicerad 2012-12-27 22:27:03 i

Skönt, julen är över. Eller nåja, näst intill. 
Barnen hade en underbar dag, dom var så himla glada och busiga! Förväntansfulla, och gjorde att alla negativa tankar försvann, jag kunde verkligen känna deras lycka. Alla julklappar blev så uppskattade och dom leker fortfarande med allt nytt, jag ser dom knappt ! ( nästan ) 
Neo´s favorit blev en mussepigg nalle, han har inte släppt den sen han fick den på julaftonsmorgon, det har blivit hans favorit, han använder bara tutte, har aldrig haft något speciellt gosedjur eller snutte, men nu då han är nästan 2 år, så blev musse favoriten. 
 
Han blir helt galen då mussepiggs klubbhus visas på barn tv, han springer dit, vad han är gör släpper han allt han håller på med och springer till tvn, han sjunger med och sitter som ett ljus framför tvn. Så nallen blev väldigt uppskattad :) 
 
Kevin är en liten pyssel / bygga saker pojke, han fick ett piratskäpp som han sätter ihop och leker med flera gånger om dagen. Min underbara lilla pojke, idag kom han in till mig då jag lagade lunch och sa " mamma jag vill ge dig en kram för alla julklappar jag fått " Lilla älskling, om jag kunde ge dig världen, hade jag det. 
 
barnen var med sin pappa förmiddagen fram till lunch, då passade jag på att åka och tända marsaller och ljus hos John & Björn. Fick stå en stund för mig själv, och prata tyst till dom.
 
Julaftonskvällen kom, barnen slocknade som ljus redan vid 8, mamma, mormor & Jonny åkte hem vid sju. 
Och då blev jag själv, jag såg ett tv program någon form av julkonsert, där Molly Sandén sjöng Halleluja, då fick jag gråta, den spelades på Johns begravning under tiden vi tog farväl vid kistan. 
Dagen var över snabbt, och jag la mig rätt tidigt. 
 
Juldagen kom, 2 år sedan min morbror gick bort, och jag spenderade förmiddagen med Jenny, barnen var med sin pappa. Sedan åkte jag till mina änglar som ligger bredvid varandra på kyrkogården, jag tände ljus hos Björn och la en stor ros på hans grav. 
 
Nu är det bara nyårsafton kvar, av detta första sorgeår, förutom Neo´s födelsedag & Johns 1-års dag. 
Jag och barnen har inga planer, men något extra ska vi göra, och jag tänkte åka med dom till vitberget så dom får se alla fyrverkerier därifrån. Jag känner mig lite fånig, men jag är livrädd för raketer och smällare, och då jag är ensam med barnen så kan jag inte lämna dom för att springa och tända en raket och sedan springa tillbaka till dom, så vi får nöja oss med att se andras. Dom ska även vara med sin pappa under dagen, så dom kommer säkert få se en hel del raketer då.
 
Tänk vad tiden bara går.. jag skojar inte då jag säger att jag har levt i ett vakuum sedan April, jag är förvånad att jag lyckats med skolan, vara förälder, ta hand om hemmet och allt därtill.. som en maskin nästan. 
Men jag har lyckats, och jag vet att John skulle vara stolt. 
Livet börjar sakta men säkert ljusna, detta nya år, skrämmer mig, oerhört mycket. Mycket kan hända på ett år, men samtidigt känner jag att det ska bli skönt, att få "lämna" 2012 bakom mig. 

Jag och barnen behöver ett nytt kapitel, och jag ska ge mig fan på att det ska vara lyckliga sådana. Nu räcker det med hemska saker. 
 
Jag fick frågan, vad jag ska ha som nyårslöfte? 
Jag bryr mig inte om vikt, rikedom eller berömmelse. Det viktiga för mig, är att visa mina nära & kära, hur mycket dom betyder för mig, varje dag, genom ord och handlingar. Jag ska ge ett löfte till mig själv, och det är att jag ska tillåta mig själv, att känna lycka & glädje, Sluta leva i rädsla att förlora det jag har kärt. Man måste se vad man har bredvid sig, och leva varje dag, fullt ut. 
För nu räcker det väl med sorg i många år framöver? 
 
Mina barn är fantastiska, och vi tre tillsammans är en familj, jag är deras klippa, och dom är min. 
 
Jag gick ut denna höst-termin med betygen: B B C D , jag som aldrig haft ett enda G förrut, känner mig lite stolt över mig själv.
Nu i Januari påbörjar jag min utbildning till undersköterska, för att sedan läsa vidare mot Socionom, eller barnmorska. Vi får se vilket av det det blir. Men frammåt ska jag, och ljusare tider är på ingång!
Min bror, och min morbror, bär jag alltid med mig i mitt hjärta och i mina tankar. Men det är dax för mig , för mina barns skull att börja med mitt liv, min framgång. För jag ska ge mina barn, allt det dom behöver, inte bara ekonomiskt, utan också som en förebild.
 
Så blev klockan mycket, vi har varit ute och lekt i snön, jag är så mör i kroppen, men roligt har vi haft! Grabbarna skrattade på bobben hela vägen hem, något var vist hysteriskt roligt med att se mamma ha andnöd och försöka springa fortare .. ;) 
 

Julen närmar sig

Publicerad 2012-12-15 19:48:39 i

Så kommer den där Julen jag har fasat för sedan brorsan gick bort. Hur konstigt det än låter i andras öron, så var det bland dom första tankarna som jag tänkte, hur ska jag klara mig utan min lillebror till jul? Julen är våran högtid. Vi har ingen stor familj eller släkt, men vi har alltid haft varandra på Julafton. 
Vi firar med vår mormor, mamma & plastmorfar. (mina barn också såklart) Och redan vid 17-18 tiden är dom väldigt trötta, efter all matlagning osv, så dom åker hem väldigt tidigt. Kvar blir jag och brorsan, men detta år bara jag och barnen. Missförstå mig inte, barnen räcker gott och väl! Men vuxet sällskap är för mig lite självklart just på julen.
 
Jag minns förra julafton, Jamal var med sin familj, som han är varje år, och kommer ofta hem sent på kvällen.
Förra Julen stannade brorsan hos mig, fast hans kompisar kom och han skulle egentligen iväg och festa. 
han hjälpte till som vanligt med barnen, han byggde deras saker dom fått, han badade Kevin och la honom för kvällen och sen satt vi i soffan och pratade i flera timmar ! Vi pratade och pratade, det var så mycket kärlek och en sån värdefull kväll! Han var den enda som känner mig till 100, som vet hur vårat liv sett ut, och som förstod mig i allt jag sa och gjorde. Och jag förstod honom. Vi visste allt om varandra. Och försökte alltid stötta varandra i den mån vi kunde. 
 
Detta år, fy. Jag vill inte ens tänka tanken, och jag har inte heller klarat av att lyssna på julmusik än, jag vill inte ha julstämning. Har pyntat och klätt granen såklart, för barnens skull. Allt handlar om att ge dom en fin och rolig jul. jag får göra det bästa jag kan, för deras skull. Ska låta dom vara vakna så länge dom orkar, och efter dom lagt sig kan jag sörja, jag ska se på gamla bilder, och filmer, för att det ska fortsätta vara min och brorsans kväll. 
 
Jag fattar inte varför jag blir så bitter då alla pratar om julen, kanske för att jag är avundsjuk? 
Hur än det är, så står jag fast vid att mina barn ska ha en underbar jul, och VIT JUL självklart!! 
Har en massa ideer om olika överaskningar och skattjakter dom ska få göra innan tomten kommer! 
Jag skulle aldrig någonsin lägga över min bitterhet på dom. Fyfan för sånna föräldrar. 
 
Juldagen, är också tung. Det är Björns årsdag, detta år blir det 2 år sedan han gick bort. En dag jag aldrig kommer att glömma. Jag träffade Björn sista gången den 23:e Dec. Det var bingolotto på tvn, och jag gav honom sin favorit choklad, han vände sig mot mig och lyfte armen för att krama mig, och jag kände att detta var sista gången jag träffade min klippa. Jag sa att jag älskade honom, och jag är rätt säker på att han sa att han älskar mig med. 
 
Nu är det bara 4 dagar kvar av skolan, och vet ni vad? jag har aldrig haft något betyg någonsin. Jag hade ett enda G från högstadiet/gymnasiet. Och denna termin kommer jag " gå ut " med betyg som är högre än "bara" G. Jag har inte fått några säkra betyg än, men jag kommer att berätta då jag fått dom. Eller skryta rättare sagt ;) 
 
Nä. Nu ska jag gå in och pussa på mina småtroll, blir så tomt då dom har somnat! 
Hoppas alla har en fin helg, och får en fin jul.
 

Om

Min profilbild

Steffi

Steffi, det är jag, Jag har två kärleksbarn Kevin född 080919 & Neo 110216

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela