Rockolga

Julen är över

Publicerad 2012-12-27 22:27:03 i

Skönt, julen är över. Eller nåja, näst intill. 
Barnen hade en underbar dag, dom var så himla glada och busiga! Förväntansfulla, och gjorde att alla negativa tankar försvann, jag kunde verkligen känna deras lycka. Alla julklappar blev så uppskattade och dom leker fortfarande med allt nytt, jag ser dom knappt ! ( nästan ) 
Neo´s favorit blev en mussepigg nalle, han har inte släppt den sen han fick den på julaftonsmorgon, det har blivit hans favorit, han använder bara tutte, har aldrig haft något speciellt gosedjur eller snutte, men nu då han är nästan 2 år, så blev musse favoriten. 
 
Han blir helt galen då mussepiggs klubbhus visas på barn tv, han springer dit, vad han är gör släpper han allt han håller på med och springer till tvn, han sjunger med och sitter som ett ljus framför tvn. Så nallen blev väldigt uppskattad :) 
 
Kevin är en liten pyssel / bygga saker pojke, han fick ett piratskäpp som han sätter ihop och leker med flera gånger om dagen. Min underbara lilla pojke, idag kom han in till mig då jag lagade lunch och sa " mamma jag vill ge dig en kram för alla julklappar jag fått " Lilla älskling, om jag kunde ge dig världen, hade jag det. 
 
barnen var med sin pappa förmiddagen fram till lunch, då passade jag på att åka och tända marsaller och ljus hos John & Björn. Fick stå en stund för mig själv, och prata tyst till dom.
 
Julaftonskvällen kom, barnen slocknade som ljus redan vid 8, mamma, mormor & Jonny åkte hem vid sju. 
Och då blev jag själv, jag såg ett tv program någon form av julkonsert, där Molly Sandén sjöng Halleluja, då fick jag gråta, den spelades på Johns begravning under tiden vi tog farväl vid kistan. 
Dagen var över snabbt, och jag la mig rätt tidigt. 
 
Juldagen kom, 2 år sedan min morbror gick bort, och jag spenderade förmiddagen med Jenny, barnen var med sin pappa. Sedan åkte jag till mina änglar som ligger bredvid varandra på kyrkogården, jag tände ljus hos Björn och la en stor ros på hans grav. 
 
Nu är det bara nyårsafton kvar, av detta första sorgeår, förutom Neo´s födelsedag & Johns 1-års dag. 
Jag och barnen har inga planer, men något extra ska vi göra, och jag tänkte åka med dom till vitberget så dom får se alla fyrverkerier därifrån. Jag känner mig lite fånig, men jag är livrädd för raketer och smällare, och då jag är ensam med barnen så kan jag inte lämna dom för att springa och tända en raket och sedan springa tillbaka till dom, så vi får nöja oss med att se andras. Dom ska även vara med sin pappa under dagen, så dom kommer säkert få se en hel del raketer då.
 
Tänk vad tiden bara går.. jag skojar inte då jag säger att jag har levt i ett vakuum sedan April, jag är förvånad att jag lyckats med skolan, vara förälder, ta hand om hemmet och allt därtill.. som en maskin nästan. 
Men jag har lyckats, och jag vet att John skulle vara stolt. 
Livet börjar sakta men säkert ljusna, detta nya år, skrämmer mig, oerhört mycket. Mycket kan hända på ett år, men samtidigt känner jag att det ska bli skönt, att få "lämna" 2012 bakom mig. 

Jag och barnen behöver ett nytt kapitel, och jag ska ge mig fan på att det ska vara lyckliga sådana. Nu räcker det med hemska saker. 
 
Jag fick frågan, vad jag ska ha som nyårslöfte? 
Jag bryr mig inte om vikt, rikedom eller berömmelse. Det viktiga för mig, är att visa mina nära & kära, hur mycket dom betyder för mig, varje dag, genom ord och handlingar. Jag ska ge ett löfte till mig själv, och det är att jag ska tillåta mig själv, att känna lycka & glädje, Sluta leva i rädsla att förlora det jag har kärt. Man måste se vad man har bredvid sig, och leva varje dag, fullt ut. 
För nu räcker det väl med sorg i många år framöver? 
 
Mina barn är fantastiska, och vi tre tillsammans är en familj, jag är deras klippa, och dom är min. 
 
Jag gick ut denna höst-termin med betygen: B B C D , jag som aldrig haft ett enda G förrut, känner mig lite stolt över mig själv.
Nu i Januari påbörjar jag min utbildning till undersköterska, för att sedan läsa vidare mot Socionom, eller barnmorska. Vi får se vilket av det det blir. Men frammåt ska jag, och ljusare tider är på ingång!
Min bror, och min morbror, bär jag alltid med mig i mitt hjärta och i mina tankar. Men det är dax för mig , för mina barns skull att börja med mitt liv, min framgång. För jag ska ge mina barn, allt det dom behöver, inte bara ekonomiskt, utan också som en förebild.
 
Så blev klockan mycket, vi har varit ute och lekt i snön, jag är så mör i kroppen, men roligt har vi haft! Grabbarna skrattade på bobben hela vägen hem, något var vist hysteriskt roligt med att se mamma ha andnöd och försöka springa fortare .. ;) 
 

Kommentarer

Postat av: sandra

Publicerad 2012-12-28 10:28:26

Så fint du skrivit,hoppas allt blir bättre och bättre!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Steffi

Steffi, det är jag, Jag har två kärleksbarn Kevin född 080919 & Neo 110216

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela