Rockolga

Julen närmar sig

Publicerad 2012-12-15 19:48:39 i

Så kommer den där Julen jag har fasat för sedan brorsan gick bort. Hur konstigt det än låter i andras öron, så var det bland dom första tankarna som jag tänkte, hur ska jag klara mig utan min lillebror till jul? Julen är våran högtid. Vi har ingen stor familj eller släkt, men vi har alltid haft varandra på Julafton. 
Vi firar med vår mormor, mamma & plastmorfar. (mina barn också såklart) Och redan vid 17-18 tiden är dom väldigt trötta, efter all matlagning osv, så dom åker hem väldigt tidigt. Kvar blir jag och brorsan, men detta år bara jag och barnen. Missförstå mig inte, barnen räcker gott och väl! Men vuxet sällskap är för mig lite självklart just på julen.
 
Jag minns förra julafton, Jamal var med sin familj, som han är varje år, och kommer ofta hem sent på kvällen.
Förra Julen stannade brorsan hos mig, fast hans kompisar kom och han skulle egentligen iväg och festa. 
han hjälpte till som vanligt med barnen, han byggde deras saker dom fått, han badade Kevin och la honom för kvällen och sen satt vi i soffan och pratade i flera timmar ! Vi pratade och pratade, det var så mycket kärlek och en sån värdefull kväll! Han var den enda som känner mig till 100, som vet hur vårat liv sett ut, och som förstod mig i allt jag sa och gjorde. Och jag förstod honom. Vi visste allt om varandra. Och försökte alltid stötta varandra i den mån vi kunde. 
 
Detta år, fy. Jag vill inte ens tänka tanken, och jag har inte heller klarat av att lyssna på julmusik än, jag vill inte ha julstämning. Har pyntat och klätt granen såklart, för barnens skull. Allt handlar om att ge dom en fin och rolig jul. jag får göra det bästa jag kan, för deras skull. Ska låta dom vara vakna så länge dom orkar, och efter dom lagt sig kan jag sörja, jag ska se på gamla bilder, och filmer, för att det ska fortsätta vara min och brorsans kväll. 
 
Jag fattar inte varför jag blir så bitter då alla pratar om julen, kanske för att jag är avundsjuk? 
Hur än det är, så står jag fast vid att mina barn ska ha en underbar jul, och VIT JUL självklart!! 
Har en massa ideer om olika överaskningar och skattjakter dom ska få göra innan tomten kommer! 
Jag skulle aldrig någonsin lägga över min bitterhet på dom. Fyfan för sånna föräldrar. 
 
Juldagen, är också tung. Det är Björns årsdag, detta år blir det 2 år sedan han gick bort. En dag jag aldrig kommer att glömma. Jag träffade Björn sista gången den 23:e Dec. Det var bingolotto på tvn, och jag gav honom sin favorit choklad, han vände sig mot mig och lyfte armen för att krama mig, och jag kände att detta var sista gången jag träffade min klippa. Jag sa att jag älskade honom, och jag är rätt säker på att han sa att han älskar mig med. 
 
Nu är det bara 4 dagar kvar av skolan, och vet ni vad? jag har aldrig haft något betyg någonsin. Jag hade ett enda G från högstadiet/gymnasiet. Och denna termin kommer jag " gå ut " med betyg som är högre än "bara" G. Jag har inte fått några säkra betyg än, men jag kommer att berätta då jag fått dom. Eller skryta rättare sagt ;) 
 
Nä. Nu ska jag gå in och pussa på mina småtroll, blir så tomt då dom har somnat! 
Hoppas alla har en fin helg, och får en fin jul.
 

Kommentarer

Postat av: Kimberly

Publicerad 2012-12-27 22:45:29

Förstår precis det du skriver om. :)

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-03-06 02:01:02

Jo gumma du har visst en ganska stor släkt.. Och i den finns jag och jag tänker på dej mycke fast vi inte har sett varann sen vi va små, jag tycker du e så duktig som klarar skola ock va en så fin mamma till pojkarn dina alldeles skälv och dessutom i svåra tider där du e ledsen. Många pussar och kramar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Steffi

Steffi, det är jag, Jag har två kärleksbarn Kevin född 080919 & Neo 110216

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela