Rockolga

Ilska

Publicerad 2012-09-02 10:03:20 i

Känner mig så himla arg, jag förstår inte varför det inte läggs ner mer resurser, pengar och framförallt proffisionell hjälp på unga i missbruk. Det finns så många som behöver hjälp, hjälp som inte vi anhöriga kan ge. Och med proffisionella menar jag inte att ha en utbildning på ett x-antal år, utan jag menar människor som BRYR SIG, och VET hur det är, som har en förståelse. Självklart ska dom inte bara stryka medhårs, det är inte det jag menar. Men idag finns det inte många som har rätt yrke enligt min åsikt, jag vet vad John berättade för mig, "kriterierna" För att ha rätt till att få hjälp, och då har det oftast gått på tok för långt, det är i ett tidigt skede man måste få hjälp!
 
 
Missbruk är en dödlig sjukdom, och vi som står bredvid kan bara se på, vi är maktlösa, det finns inget man kan säga eller göra. Skillnaden mellan missbruk och en kroppslig sjukdom är att dom som lever i missbruk alltid har ett val att kunna välja att få ett bättre liv, att bli frisk. Och det gör mig ont, att se så många unga människor som har hela livet framför sig, och dom förstår det inte. 
Och dom som vill förändra sitt liv, får kämpa även för det ?! Bara för rätten till att få hjälp, vist är det sinnesjukt? Det ska vara en självklarhet  att att få hjälp, på den nivå man behöver! Sluta lägga ner pengar på rondeller och bingolotter och se till att ge hjälp till dom som verligen behöver det !!
 
Att diskutera huruvida hasch/marjuana är "farligare" än alkohol, tänker jag inte göra, jag blir så förbannad på folk som gämför vad som är farligt och mindre farligt, DROGEN i sig, är en sak, MEN det är en inkörningsport till ett kriminellt liv, där andra "portar" öppnas, du halkar lätt in på ett bananskal utan att märka själv hur illa det faktist är.
Det börjar med att prova röka, sedan får man tag på annat, och annat... sen sitter du fast där. allt blir en dålig cirkel, man blir skyldig folk pengar, skulder ska krävas igen, man kopplar in andra människor för att driva in skulder, och det mina kära läsare, det blir ett stort problem !! För mådde man inte dåligt innan man började med att röka på, så gör dom det sannerligen då. Och då finns det verkligen ingen motivation till att sluta, för då anser man sig själv vara "körd" för man lever redan det livet. 
 
Jag hade inte tänkt diskutera det här ämnet överhuvudtaget efter John gick bort, för jag kan inte behärska mig, jag blir så arg och frustrerad för att människor inte förstår att dom förstör sina liv, jag har ingen tollerans då de gäller droger, vare sig det gäller "bara" hasch eller tyngre saker. Det många unga människor inte heller tänker på är att vi på sidan av drabbas också, för vi mister succesivt den människan vi älskar, och drogen tar över.
 
Detta inlägg går att diskutera vidare, hur mycket som helst, och jag har skrivit i ren ilska idag, så jag ber om ursäkt om det är luddigt och hoppigt, jag förbehåller mig även rätten att fixa till inlägget eftersom, ifall jag vill ändra eller lägga till något, för som sagt har jag bara skrivit av mig, jag har inte tänkt egentligen det minsta vad jag ska skriva, det bara kommer upp i huvudet på mig.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Steffi

Steffi, det är jag, Jag har två kärleksbarn Kevin född 080919 & Neo 110216

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela